Hoivakoti Vuoksela

Vuoksela sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella, rauhallisella puistomaisella alueella Espoon Laajalahdessa. Hoivakodissa on 16 pitkäaikaishoidon paikkaa muistihäiriöisille. Ulkoilua varten on laaja ja turvallinen terassi, joka kiertää koko talon ympäri ja on esteetön myös apuvälinein liikkuville. Yhteiset tilat seurustelua, viriketoimintaa ja juhlia varten ovat väljät ja viihtyisät.

Asukkaat

Asukkaat tulevat meille Espoon kaupungin sosiaali- ja terveystoimen kautta. Asukkaaksi voi hakeutua myös asuinkunnasta riippumatta yksityisasiakkaana tai oman kunnan maksusitoumuksella. Kysy myös lyhytaikaispaikkoja!
Paikkatiedustelut puhelimitse, sähköpostitse tai yhteydenottolomakkeen kautta.

Toiminta

Toiminnan suunnittelu perustuu asukkaiden yksilöllisten tarpeiden, toiveiden ja voimavarojen huomioimiseen.
Yhteisöllisyys, yhdessä tekeminen ja hoitohenkilökunnan jatkuva läsnäolo luovat turvallisen, kodinomaisen, kannustavan ja kiireettömän ilmapiirin.

Hoivakodin arkeen kuuluu toiminnallisuus ja sosiaalisuus, virikkeellisten toimintatuokioiden järjestäminen sekä fyysisen toimintakyvyn ylläpito. Ulkoilu toteutuu helposti hoivakotia kiertävää kaiteellista ja esteetöntä reittiä pitkin sekä lähialueella. Myös yksityisyyteen, lepoon ja rauhaan on jokaisella oikeus. Mottomme onkin ollut koko toiminnan ajan ”Vierivä kivi ei sammaloidu”.

Päiväohjelman ja teemapäivien lisäksi teemme retkiä erilaisiin tapahtumiin. Kodissamme käy myös ulkopuolisia esiintyjiä. Arvostamme yhteistyötä omaisten ja läheisten kanssa. Toivomme, että heidän on helppo tulla ja osallistua säännöllisesti pidettäviin, yhteisiin tapahtumiin sekä vaikuttaa myös läheisensä hoitoon ja kodin toimintaan.

Ajankohtaiset tapahtumatiedot löytyvät tältä dementiakoti.fi-verkkosivulta. Omainen voi myös itse tulla vaikkapa lukemaan ääneen, pitämään musiikkituokiota tai mitä kivaa ikinä keksiikään. Yhteistyö on voimaa!

Espoon kaupungin teettämä asiakastyytyväisyyskysely, syksy 2018, kommentti Hoivakoti Vuokselasta: "Erinomainen henkilökunta"

Sosiaalipalvelujen omavalvontasuunnitelma (PDF)

 

MARRASKUUN  TAPAHTUMIA

 

LA  2.11  ASUKASYHDISTYKSEN  KOKOUS

KE  6.11  LEVYRAATI

PE  8.11  NITROTRIO  ESINTYY  KLO: 14.00

SU  10.11  VIETETÄÄN  ISANPÄIVÄÄ

KE  13.11  ILTAPÄIVÄTANSSIT

( ORKESTERINA  TAPIOLAN  VIIHDEORKESTERI )

( ESPOON  KULTTUURIKESKUS  KLO: 14.00-16.00 )

LA  16.11  KARVAKAVERIT VIERAILULLA  KLO: 15.00

TO  21.11  NÄYTTELYKESKUS  WEEGEE

( KATSE  HORISONTISSA – NÄYTTELY  MERELLISESTÄ  ESPOOSTA  KLO: 13.30 )

MA  25.11  KAMPAAJA  TALOSSA 

TI    26.11  HARMONIKKADUO  SAMI  MAJAMÄKI  JA  HENNA-MAIJA  VANNEMAA ( KLO: 12.00, perinteistä harmonikkamusiikkia sekä klassista musiikkia )

LA  30.11  RIPUSTETAAN  JOULUKALENTERI

 

MAANANTAISIN  OMPELUSEURA
KESKIVIIKKOISIN  KIRJALLISUUSKERHO
PERJANTAISIN  LIIKUNTAKERHO