Dementiakoti

Hoivakoti Varpula

Varpula

Varpulassa on 16 pitkäaikaishoidon paikkaa muistihäiriöisille. Viihtyisä ja kodinomainen yhteisö, jossa henkilökunta on aina läsnä ja lähellä. Yksilöllistä ja laadukasta asumista sekä hoivaa Helsingin Veräjämäessä rauhallisessa ympäristössä. jossa on iso, oma piha ja hyvät ulkoilumahdollisuudet.

Asukkaat

Asukkaat tulevat meille Helsingin kaupungin sosiaaliviraston kautta, itsemaksavina asiakkaina, oman kunnan maksusitoumuksella tai palvelusetelillä asuinkunnasta riippumatta. Paikkatiedustelut puhelimitse, sähköpostitse tai yhteydenottolomakkeen kautta.

Toiminta

Toiminnan suunnittelu perustuu asukkaiden yksilöllisten tarpeiden, toiveiden ja voimavarojen huomioimiseen.
Yhteisöllisyys, yhdessä tekeminen ja hoitohenkilökunnan jatkuva läsnäolo luovat turvallisen, kodinomaisen, kannustavan ja kiireettömän ilmapiirin.

Hoivakodin arkeen kuuluu toiminnallisuus ja sosiaalisuus, virikkeellisten toimintatuokioiden järjestäminen sekä fyysisen toimintakyvyn ylläpito. Ulkoilu toteutuu helposti taloa kiertävää kaiteellista ja esteetöntä reittiä pitkin sekä lähialueella. Hoivakodin erikoisuutena on aktiivisessa käytössä oleva, monipuolinen kuntosali.

Jokaisella on myös oikeus yksityisyyteen, lepoon ja omaan rauhaan. Mottomme onkin ollut koko toiminnan ajan ”Vierivä kivi ei sammaloidu”.

Päiväohjelman ja teemapäivien lisäksi teemme retkiä erilaisiin tapahtumiin ja kodissamme käy myös ulkopuolisia esiintyjiä. Arvostamme yhteistyötä omaisten ja läheisten kanssa. Toivomme, että heidän on helppo osallistua yhteisiin tapahtumiin ja myös vaikuttaa läheisensä hoitoon ja kodin toimintaan. Ajankohtaiset tapahtumatiedot löytyvät tältä dementiakoti.fi-verkkosivulta. Omainen voi myös itse tulla vaikkapa lukemaan ääneen, pitämään musiikkituokiota tai mitä kivaa ikinä keksiikään. Yhteistyö on voimaa!

Omaisen kommentti, Seija Virtanen :"Isäni hoivakoti, Dementiakoti.fi Varpula Oulunkylässä Helsingissä. Ihana, kotoisa paikka, jossa välitetään ja hoidetaan."

Sosiaalipalvelujen omavalvontasuunnitelma

Varpulan valvontakäyntilomake

Toukokuun tapahtumia

Pe 24.5. Euroopan kansallispuistopäivä, Suomen kansallispuistot tutuksi videoiden kautta

Pe 31.5. Retki Cafe Amoreen

Kesäkuun tapahtumia

La 1.6. Eurovaaliäänestys asukkaille sekä kansainvälinen vanhemmuuden päivä, keskustellaan vanhemmuudesta

Ti 4.6. Puolustusvoimain lippujuhla, Marski-visailua sekä tuolijumppaa marssilaulujen tahtiin

Ke 5.6. Maailman ympäristöpäivä, luontoretki lähiympäristöön (säävarauksella)

Ke 5.6. Asukaskokous
Pe 7.6. Totuus vai tehtävä-peli

La 8.6. Tarinahierontaa

Ke 12.6. Salonki

Ke 19.6. Levyraati

21-23.6. Vietetään juhannusta, ohjelmassa juhannustanssit, grillausta sekä kepeän kesäistä ennustusta

Ke 26.6. Lukupiiri

Pe 28.6. Texmex ilta