Dementiakoti

Hoivakoti Varpula

Varpula

Varpulassa on 16 pitkäaikaishoidon paikkaa muistihäiriöisille. Viihtyisä ja kodinomainen yhteisö, jossa henkilökunta on aina läsnä ja lähellä. Yksilöllistä ja laadukasta asumista sekä hoivaa Helsingin Veräjämäessä rauhallisessa ympäristössä. jossa on iso, oma piha ja hyvät ulkoilumahdollisuudet.

Asukkaat

Asukkaat tulevat meille Helsingin kaupungin sosiaaliviraston kautta, itsemaksavina asiakkaina, oman kunnan maksusitoumuksella tai palvelusetelillä asuinkunnasta riippumatta. Paikkatiedustelut puhelimitse, sähköpostitse tai yhteydenottolomakkeen kautta.

Toiminta

Toiminnan suunnittelu perustuu asukkaiden yksilöllisten tarpeiden, toiveiden ja voimavarojen huomioimiseen.
Yhteisöllisyys, yhdessä tekeminen ja hoitohenkilökunnan jatkuva läsnäolo luovat turvallisen, kodinomaisen, kannustavan ja kiireettömän ilmapiirin.

Hoivakodin arkeen kuuluu toiminnallisuus ja sosiaalisuus, virikkeellisten toimintatuokioiden järjestäminen sekä fyysisen toimintakyvyn ylläpito. Ulkoilu toteutuu helposti taloa kiertävää kaiteellista ja esteetöntä reittiä pitkin sekä lähialueella. Hoivakodin erikoisuutena on aktiivisessa käytössä oleva, monipuolinen kuntosali.

Jokaisella on myös oikeus yksityisyyteen, lepoon ja omaan rauhaan. Mottomme onkin ollut koko toiminnan ajan ”Vierivä kivi ei sammaloidu”.

Päiväohjelman ja teemapäivien lisäksi teemme retkiä erilaisiin tapahtumiin ja kodissamme käy myös ulkopuolisia esiintyjiä. Arvostamme yhteistyötä omaisten ja läheisten kanssa. Toivomme, että heidän on helppo osallistua yhteisiin tapahtumiin ja myös vaikuttaa läheisensä hoitoon ja kodin toimintaan. Ajankohtaiset tapahtumatiedot löytyvät tältä dementiakoti.fi-verkkosivulta. Omainen voi myös itse tulla vaikkapa lukemaan ääneen, pitämään musiikkituokiota tai mitä kivaa ikinä keksiikään. Yhteistyö on voimaa!

Omaisen kommentti, Seija Virtanen :"Isäni hoivakoti, Dementiakoti.fi Varpula Oulunkylässä Helsingissä. Ihana, kotoisa paikka, jossa välitetään ja hoidetaan."

Sosiaalipalvelujen omavalvontasuunnitelma

Varpulan valvontakäyntilomake

HELMIKUUN TAPAHTUMAT

To 29.2 Vietetään karkauspäivää, katsotaan dokumentti sekä keskustellaan karkauspäivän historiasta yhdessä

Maaliskuun tapahtumat

Ke 6.3. Asukaskokous

Pe 8.3. Naistenpäivä, luetaan suomalaisten naisten lyhyitä omaelämäkertoja.

Ma 11.3. Jalkahoitaja

11.3.-17.3. Risteilyviikko, M/S Merileijona risteilee!
Ke 13.3. Salonki

Ti 19.3. Minna Canthin päivä, tasa-arvon päivä. Visailua Minna Canthista

Ke 20.3. Levyraati

To 21.3. Maailman runouden päivä, luetaan yhdessä runoja sekä keskustellaan aiheesta

La 24.3. Istutetaan rairuoho

Ke 27.3. Lukupiiri

Pe 29.3. Pääsiäisteemaista askartelua

La 30.3. Taidemaalari Vincent Van Goghin syntymäpäivä, piirretään, maalataan sekä väritetään kuvia yhdessä