Hoivakoti Varpula

Varpulassa on 16 pitkäaikaishoidon paikkaa muistihäiriöisille. Viihtyisä ja kodinomainen yhteisö, jossa henkilökunta on aina läsnä ja lähellä. Yksilöllistä ja laadukasta asumista sekä hoivaa Helsingin Veräjämäessä rauhallisessa ympäristössä. jossa on iso, oma piha ja hyvät ulkoilumahdollisuudet.

Asukkaat

Asukkaat tulevat meille Helsingin kaupungin sosiaaliviraston kautta, itsemaksavina asiakkaina, oman kunnan maksusitoumuksella tai palvelusetelillä asuinkunnasta riippumatta. Paikkatiedustelut puhelimitse, sähköpostitse tai yhteydenottolomakkeen kautta.

Toiminta

Toiminnan suunnittelu perustuu asukkaiden yksilöllisten tarpeiden, toiveiden ja voimavarojen huomioimiseen.
Yhteisöllisyys, yhdessä tekeminen ja hoitohenkilökunnan jatkuva läsnäolo luovat turvallisen, kodinomaisen, kannustavan ja kiireettömän ilmapiirin.

Hoivakodin arkeen kuuluu toiminnallisuus ja sosiaalisuus, virikkeellisten toimintatuokioiden järjestäminen sekä fyysisen toimintakyvyn ylläpito. Ulkoilu toteutuu helposti taloa kiertävää kaiteellista ja esteetöntä reittiä pitkin sekä lähialueella. Hoivakodin erikoisuutena on aktiivisessa käytössä oleva, monipuolinen kuntosali.

Jokaisella on myös oikeus yksityisyyteen, lepoon ja omaan rauhaan. Mottomme onkin ollut koko toiminnan ajan ”Vierivä kivi ei sammaloidu”.

Päiväohjelman ja teemapäivien lisäksi teemme retkiä erilaisiin tapahtumiin ja kodissamme käy myös ulkopuolisia esiintyjiä. Arvostamme yhteistyötä omaisten ja läheisten kanssa. Toivomme, että heidän on helppo osallistua yhteisiin tapahtumiin ja myös vaikuttaa läheisensä hoitoon ja kodin toimintaan. Ajankohtaiset tapahtumatiedot löytyvät tältä dementiakoti.fi-verkkosivulta. Omainen voi myös itse tulla vaikkapa lukemaan ääneen, pitämään musiikkituokiota tai mitä kivaa ikinä keksiikään. Yhteistyö on voimaa!

Alzheimeiria sairastavan omainen, Seija Virtanen: "Isäni hoivakoti, Dementiakoti.fi Varpula Oulunkylässä Helsingissä. Ihana, kotoisa paikka, jossa välitetään ja hoidetaan."

Sosiaalipalvelujen omavalvontasuunnitelma (PDF)

Kesäkuu Varpulassa:

Su 2.6. Asukaskokous

Ti 4.6. Puolustusvoimain lippujuhlapäivä

Ke 5.6. Maailman ympäristöpäivä

To 6.6. Levyraati

Pe 7.6. Leivontaa

To 13.6. Retki Kumpulan kasvitieteelliseen puutarhaan

To 20.6. Retki Haagan Alppiruusupuistoon

Pe 21.6. - la 22.6. Juhannustaikaa Varpulassa

Su 23.6. Varpulan olutkerhon kesäkokous

To 27.6. Retki Kissakahvilaan

Joka sunnuntai jäätelöbaari!

 

Vakio-ohjelmaa:                 

Joka viikko ma,ti ja to ammattilaisen ohjaamaa välinejumppaa, tasapainoharjoittelua ym. muistikuntoutusta omassa kuntosalissa sekä päivittäin ulkoilua hoivakodin suojatulla pihalla.

Keskiviikkoisin musiikkipäivä ja perjantaisin pelipäivä.